Avochlebík pre šampiónov

Avokádo je v súčasnosti radené medzi tzv. super potraviny, ale čo to v skutočnosti je ? Avokádo plod hruškovca amerického, po dozretí je tmavozelenej až čiernofialovej farby, vnútro je svetlozelené/ svetlo žlté a mäkké. Dužina sa ľahko rozotiera a pripomína maslo. je bohaté na omega – 6 mastné kyseliny, ktoré vyrovnávajú hladinu cukru v krvi. Zvyšuje hladinu „dobrého“ cholesterolu a mierne znižuje hladinu mastných triglyceridov.
U mňa si avokádo tiež našlo miesto v kuchyni. Siaham po ňom hlavne ak potrebujem výdatné a dobré raňajky, neskoré raňajky, či ľahký a rýchly obed…
Je to veľmi jednoduché…
Potrebujeme (3 porcie)
- 1 zrelé avokádo
- šťava z 1/2 citróna
- soľ, korenie
- sušené čili
- 1-2 strúčiky cesnaku (podľa jeho sily)
- ak je nutné trošku vody
- čerstvý chlieb (recept na domáci nájdete tu)
- vajíčka
Pomazánka:
Avokádo pozdĺžne rozkrojíme po celom obvode, vyberieme kôstku. Dužinu vyberieme pomocou polievkovej lyžice. Dužinu dáme do mixéra, alebo do mažiara, pridáme citrónovú šťavu, soľ, korenie a trochu čili. Korenie pridáme podľa chuti, pridáme 1-2 strúčiky cesnaku. a všetko spolu dobre premiešame do hladkej kaše. Ak je kaša príloš hustá, môžeme pridať pár kvapiek vody (1PL). A máme hotovo…
Na panvici si pripravíme volské oko, kto má chuť opraží si trošku dobrej šunky. Chlebík „ohreje“ v hriankovači a už len navrstvíme… 🙂
Návod na to, ako najlepšie a najjednoduchšie dostať k dužine 🙂 https://dobruchut.azet.sk/clanok/35146/video-4-sposoby-ako-nakrajat-avokado/
Dobrú chuť.