Banánové lievance

Máte chuť na sladké a výdatné raňajky? Alebo ste si trošku pospali a neviete či raňajkovať alebo obedovať ? Banánové lievance sú ten pravý kompromis. Zdravé, ľahké, bezlepkové… jednoducho mňamka …
Potrebujeme:
- 1 ks banánu (hodí sa starší)
- 1 ks vajce
- 2 PL oleja (odporúčam kokosový)
…áno to je všetko… dôležitý je pomer čo banán to vajce…
V miske roztlačíme banán, pridáme vajce a vymiešame do hladkej kašičky. Na panvici ohrejeme olej a pomocou polievkovej lyžičky dáme zmes na panvicu. Pečieme na min. teplote, keď sa na povrchu vytvoria „bublinky“ lievanec otočíme a dopečieme pekne dozlatista. Toto množstvo vystačí na cca 4 lievance.
Ja ich kombinujem s jahodovým džemom, naň poukladám na plátky nakrájané kivi je to lahôdka…
… máš banány, no chýbajú vajíčka…. NEVADÍ…jednoduché riešenie…
Potrebujeme:
- 2 banány
- 1 vajce
- 1 PL ovsených vločiek
- 2 PL vody
- 2-3 PL oleja
Všetko nahádžeme do mixéra a vymixujeme do kaše. Potom postupujeme rovnako, opekáme lievančeky na panvici. Toto množstvo vyjde na dve poriadne porcie cca 10 -12 lievancov. Síce je to lepková alternatíva, ale aj tak výborná. K týmto sa hodí viac trošku ovocného jogurtu a dobá ranná kávička.
Dobrú chuť 🙂