Blanšírovaná mrkva

Blanšírovaná mrkva

Mrkva obyčajná (Daucus carota) je rastlina z čeľade mrkvovitej. Mrkva je bohatá na množstvo vitamínov ako karotén a betakarotén, tiež obsahuje vitamíny B, C, E, H, kyselinu listovú, kremičitú, pantotenovú a mnohé ďalšie. je bohatá na draslík, horčík, fosfor, mangán železo a zinok.

Potrebujete zeleninovú prílohu, ktorú dostanete aj do detí – blanšírovaná mrkva je to pravé, tú budú milovať…

Potrebujeme (cca 4- 6 porcií):

  • 500 g mrkvy
  • cca 2-3 PL trstinového cukru (ak je mrkva sladšia stačí 1-1,5 PL)
  • 50 g masla
  • bylinky – petržlenová vňať, bazalka, príp. oregáno (podľa chuti)
  • 1 ČL soľ

Mrkvu očistíme a nakrájame na cca rovnaké  štvrtinky. Mrkvu zalejeme vodou, tak aby bola tesne pod hladinou, vodu osolíme ( 1KL). Mrkvu varíme do POLOmäkka! Po uvarení zlejeme prebytočnú vodu, na dne necháme cca 1 cm vody; zmiernime plameň. Mrkvu rovnomerne posypeme cukrom, prikryjeme a necháme cca 5 min. variť, následne pridáme na kocky pokrájané maslo, keď sa maslo roztopí, pridáme bylinky podľa chuti, prikryjeme a necháme cca minútku variť … následne odstavíme…

Videjko a foto už čoskoro …

Dobrú chuť  🙂