Moje „Caprese“

Keď sme boli na tripe po taliansku plnými dúškami sme si vychutnávali ich kultúru, vínko a hlavne kuchyňu. Jeden večer sme si objednali aj caprese. Tešila som sa na plnú chuť paradajok, ale hlavne na lahodnú chuť mozzarelly.
Ako rýchly, ľahký, letný šalát k poháru vína je to moja obľúbená letná voľba… No ja t robím trošku inak…
Potrebujeme:
- 2-3 paradajky alebo balenie cherry paradajok
- mozzarellu
- čerstvú bazalku
- olivový olej
- 1 čl. vínny ocot balsamico
- soľ, čierne korenie
Paradajky nakrájame na mesiačiky a tie prekrojíme opäť v polovici. Ak použijeme cherry paradajky tie stačí nakrájať na dve prípadne štyri časti – inak povedané akurát na vidličku :).
Mozzarelu na krájame na kocky a pridáme k paradajkám, lístky čerstvej bazalky odtrhneme od stonky a natrháme do šalátu, ak sú lístky malé necháme ich v celé.
Osolíme, opepríme, pridáme balsamico ( 1 čl., alebo podľa chuti), a „zakápneme“ olivovým olejom cca 1,5 pl.
Zľahka premiešame, pridáme pekný lístok bazalky na ozdobu a podávame s opečenou bagetkou a pohárom dobrého bieleho vína.
Dobrú chuť.