Moje „Caprese“

Moje „Caprese“

Keď sme boli na tripe po taliansku plnými dúškami sme si vychutnávali ich kultúru, vínko a hlavne kuchyňu. Jeden večer sme si objednali aj caprese. Tešila som sa na plnú chuť paradajok, ale hlavne na lahodnú chuť mozzarelly.

Ako rýchly, ľahký, letný šalát k poháru vína je to moja obľúbená letná voľba… No ja t robím trošku inak…

Potrebujeme:

  • 2-3 paradajky alebo balenie cherry paradajok
  • mozzarellu
  • čerstvú bazalku
  • olivový olej
  • 1 čl. vínny ocot balsamico
  • soľ, čierne korenie

Paradajky nakrájame na mesiačiky a tie prekrojíme opäť v polovici. Ak použijeme cherry paradajky tie stačí nakrájať na dve prípadne štyri časti – inak povedané akurát  na vidličku :).

Mozzarelu na krájame na kocky a pridáme k paradajkám, lístky čerstvej bazalky odtrhneme od stonky a natrháme do šalátu, ak sú lístky malé necháme ich v celé.

Osolíme, opepríme, pridáme balsamico ( 1 čl., alebo podľa chuti), a „zakápneme“ olivovým olejom cca 1,5 pl.

Zľahka premiešame, pridáme pekný lístok bazalky na ozdobu a podávame s opečenou bagetkou a pohárom dobrého bieleho vína.

Dobrú chuť.